h

Nieuws van de afdeling

20 november 2023

Zorg voor de samenleving.

Foto: Chris

ZORG VOOR DE SAMENLEVING. Mensen zijn niet gemaakt om alles alleen te doen, ‘ieder voor zich’; we zijn groepsdieren. Wat belangrijk is voor iedereen in de samenleving, regel je dus met z’n allen. Bijvoorbeeld de gezondheidszorg. Ziekenhuizen die failliet gaan en verdwijnen? Waanzin! Wat niet failliet mag gaan, hoort geen commercieel bedrijf te zijn. Dat is wat we bedoelen met ‘geen marktwerking in de zorg’. De SP wil dat voor alle zorg voortaan een verbod gaat gelden op winstuitkeringen. Het is niet zo dat de zorg onbetaalbaar is, de rekening moet alleen eerlijker verdeeld worden. In plaats van patiënten en zorgbehoevenden meer te laten betalen, wil de SP dat winstbeluste zorgverzekeraars afgeschaft worden en er een Nationaal ZorgFonds komt. Het eigen risico kan dan naar nul, en de mondzorg, de ggz en de fysiotherapie worden helemaal vergoed. De zorgpremies worden dan inkomensafhankelijk – hoe lager je inkomen, hoe minder je betaalt – zodat iedereen een eerlijk deel betaalt aan onze collectieve gezondheidszorg. Zo hoeft niemand, op het kwetsbare moment dat je de dokter écht nodig hebt, zich ook nog eens zorgen over de kosten te maken.

Lees verder
17 juli 2023

Meldpunt ouderenzorg

Foto: Chris
Beste lezers,Onze ouderen verdienen de beste zorg. Daar werken zorgverleners in de verpleeghuizen en thuiszorg elke dag keihard voor. Terwijl de werkdruk stijgt, het tekort aan zorgverleners toeneemt en er steeds minder tijd is om de zorg te geven, bezuinigde het kabinet Rutte/Kaag al bijna 900 miljoen op onze ouderenzorg. Het kabinet Rutte IV wilde daar bovenop tot wel 2,7 miljard euro éxtra bezuinigingen.  

Dat is onacceptabel en onmenselijk. Met nieuwe verkiezingen voor de deur is er nu een echte kans om de afbraak definitief te stoppen en de zorg weer op te bouwen. Hier moeten we zoveel mogelijk andere politieke partijen van overtuigen. Daarom zijn wij een meldpunt ouderenzorg gestart. Werk jij in de verpleeghuiszorg of de thuiszorg? Doe mee en deel jouw ervaring bij ons meldpunt én jouw oproep aan de andere politieke partijen.

Lees verder
4 mei 2023

HULPDIENST Westerkwartier-SP

 

De SP in Westerkwartier heeft haar eigen hulpdienst. Door de steeds veranderende wet- en regelgeving raken mensen het overzicht vaak helemaal kwijt. Misschien herken jij je in dit beeld. Verdwaal jij soms in de wirwar van de verschillende instanties waar je mee te maken hebt? Weet je niet meer waar je terecht kunt met je vragen of problemen? Neem dan contact op met de hulpdienst. Samen sta je immers sterker. Wie weet kunnen wij je verder helpen.

Lees verder
19 maart 2023

SP-stemmers bedankt !

Foto: Chris
Lees verder
3 maart 2023

Voor betaalbare boodschappen

Foto: Chris

REKEN AF MET RUTTE.Nu is het genoeg. De kosten van boodschappen moeten per direct omlaag. Terwijl grote bedrijven enorme winsten maken en we volgens Rutte in het rijkste land ter wereld wonen, doet het kabinet niets om de prijs van onze boodschappen te verlagen.Dat kan en moet anders. De SP wil dat de extreme winsten van bedrijven als Ahold, Jumbo, Shell en Unilever niet verdeeld worden onder de rijke aandeelhouders, maar we dat geld inzetten om de BTW op uw boodschappen te verlagen. Kijk op uw kassabon en ontdek wat u vandaag al zou besparen!

Lees verder

Pagina's

U bent hier