h

Westerkwartier socialer met SP

14 februari 2018

Westerkwartier socialer met SP

De oprichtingsbijeenkomst van SP Westerkwartier was een groot succes. Ruim 25 enthousiaste SP’ers uit het Westerkwartier kwamen afgelopen woensdag samen in de Balkhoeve te Leek. Daar is onder leiding van SP-voorman uit Zuidhorn Koos Slagter en SP-Eerste Kamerlid Frank Köhler gediscussieerd over verschillende thema’s waar de SP’ers zich de komende tijd in het Westerkwartier voor gaan inzetten.

Sociale woningbouw, tegengaan van armoede en duurzaamheid kwamen ter sprake. Eerste Kamerlid Frank Köhler is verbaast als hij hoort dat er zoveel verschil is in de huidige gemeentes om armoede aan te pakken. Bijvoorbeeld op het gebied van minimaregelingen. De ene gemeente stelt veel meer geld beschikbaar dan de andere gemeente. Al het beleid zou erop gericht moeten zijn de armoede in de nieuwe gemeente uit te bannen. De nieuwe gemeente zou voorop moeten lopen.

SP’er Koos Slagter: “We zijn strijdlustig. Met alle inwoners uit het Westerkwartier gaan we strijden tegen armoede. Voor goede zorg, onderwijs en een fijne duurzame leefomgeving. We roepen iedereen op om ons te steunen en mee te doen. Alleen dan kunnen we straks in het Westerkwartier SP stemmen”.

“De SP zit nooit stil en is altijd onder de mensen. Het blijft niet bij discussiëren” stelt Koos Slagter: “We zijn geen vergaderpartij. Zonder actie, geen fractie. Wij willen echt het verschil maken. Dat doe je niet alleen voor mensen, maar dat doe je mét mensen. Voor elkaar!”

Reactie toevoegen

U bent hier