h

Wegwijzers voor veilig fietsverkeer in Gemeente Zuidhorn

6 oktober 2015

Wegwijzers voor veilig fietsverkeer in Gemeente Zuidhorn

Foto: SP

De lokale SP-werkgroep en Aktie'68 komen samen met een burgerinitiatief voor veiliger fietsverkeer in Kommerzijl en omgeving. De inwoners van Kommerzijl voeren al geruime tijd actie voor veilig fietsverkeer in en rond het dorp, vooral voor de schoolgaande jeugd. 

Daarbij troffen ze SP'ers die, door signalen van inwoners, meerdere gevaarlijke verkeerssituaties binnen de gemeente in kaart brachten. Van Oldehove tot Pieterzijl blijken er knelpunten te zijn. De SP’ers hebben deze knelpunten gebundeld in een verkeersplan voor veilig fietsverkeer in de gemeente Zuidhorn. Dit plan wordt, samen met het burgerinitiatief, op woensdag 14 oktober om 12:45 te Kommerzijl overhandigd aan wethouder Henk Bakker.

Ouders in en rond Kommerzijl maken zich al geruime tijd zorgen over de route die hun kinderen dagelijks afleggen van en naar school. Die is volgens de inwoners onveilig doordat er geen fietspad is en er nauwelijks snelheidsbeperkende maatregelen zijn. Automobilisten rijden er vaak erg hard. Toen de gemeente en politie niet thuis gaven, besloten ze samen met de SP'ers een burgerinitiatief te starten.

“Met een burgerinitiatief moet de gemeenteraad de inwoners wel horen”,

legt SP-woordvoerder Koos Slagter uit. Het begin van het nieuwe schooljaar is een uitgelezen moment om de wethouder te overtuigen, menen de actievoerders.

“We mogen niet wachten tot er ongelukken gebeuren. Hoog tijd om het fietsbeleid in Zuidhorn op de agenda te zetten”

aldus Slagter.

De afgelopen maanden verzamelden de SP’ers en Aktie'68 handtekeningen van inwoners uit de gemeente voor betere fietsveiligheid in de gemeente. De kinderen hebben wegwijzerpaddenstoelen geknutseld en daar hun namen op gezet, om zo ook hun stem te laten horen. Een gedegen fietsbeleid blijkt de gemeente Zuidhorn niet te hebben. Daar moet volgens de actievoerders verandering in komen. Doordat er voldoende handtekeningen zijn verzameld moet het voorstel in de raad besproken worden.

Reactie toevoegen

U bent hier