h

SP Zuidhorn overhandigt valentijnswensen aan Wethouder Bakker

16 februari 2016

SP Zuidhorn overhandigt valentijnswensen aan Wethouder Bakker

Foto: SP

Maandag 15 februari, de dag na valentijnsdag, bracht SP Zuidhorn valentijnswensen aan wethouder Henk Bakker voorafgaand aan de raadsvergadering. De SP verzamelde deze wensen van inwoners en riep hiermee de wethouder op zorg te dragen voor meer verkeersveiligheid in de dorpen. 

SP-woordvoerder Koos Slagter:

“Vooral in de kleinere kernen is het slecht gesteld met de verkeersveiligheid. Daar wil de SP samen met inwoners verandering in aanbrengen. Om de wethouder aan zijn belofte te herinneren, willen we hem graag een valentijnswens brengen.”

In november steunde de gemeenteraad een burgerinitiatief, ingediend door de SP en Actie’68 uit Kommerzijl, waarmee de inwoners pleiten voor meer verkeersveiligheid. Slagter:

“Scholieren kunnen vaak niet eens over een fietspad naar school rijden en auto’s en vrachtwagens rijden veel te hard door de kleine dorpen. Met onze voorstellen is er niet alleen oog voor de grote, maar ook voor de kleine dorpen.”

Afgelopen zaterdag haalden de SP’ers meer dan 100 valentijnswensen op. In het voorjaar zal de gemeenteraad met een besluit komen. De wethouder zei alvast toe dat verschillende partijen, waaronder de SP, over de verkeersplannen kunnen meepraten.

Reactie toevoegen

U bent hier