h

Respect voor Groningen

17 januari 2022

Respect voor Groningen

Foto: Chris
Zoals jullie allemaal weten krijgen wij, de inwoners van Groningen al jarenlang teleurstelling na teleurstelling te verwerken. Wij van de SP vinden net als vele Noordelijke organisaties en andere sociale partijen dat daar nu maar eens een einde aan moet komen. We willen wel eens zoet na al dat zuur. De regering heeft recentelijk een aantal besluiten genomen die de druppel zijn die de emmer heeft doen overlopen.

Ten eerste: Volgens onze regering moet de gaskraan verder open! Dit terwijl de schade van vorige aardbevingen nog niet eens is gerepareerd of zelfs maar is erkend …. en dan hebben we het nog niet eens over de verschillen in beoordeling van de schades door de verschillende zogenaamde schade experts en deskundigen. 

Ten tweede: De subsidie van €10.000,00 per huishouden voor woningwaarde vermindering, zie je de beelden nog voor je? Waarom moesten er zulke enorme lange rijen staan? Veelal oudere mensen, midden in de winter.  Dat is toch geen beleid? De mensen die moesten werken, de mensen die ziek thuis zitten, die krijgen nu geen subsidie? Dat is toch wanbeleid? Wie verzint zoiets? Waarom worden niet alle mensen uit de wingebieden een beetje tegemoet gekomen? Dit beleid leidt tot verdeeldheid. Of zou dat de bedoeling zijn?

Ten derde: De afdeling hartchirurgie voor kinderen van ons UMCG wordt gesloten. Dit betekent dus dat ieder gezin van een jonge hartpatiënt naar Utrecht of Rotterdam moet reizen om te worden geholpen...als dat door de enorme afstand in geval van spoed niet veel te laat is…. Alleen voor meer winst. De zorg wordt er immers niet beter door, de reiskosten worden bij de burger neergelegd. Dit gaat om enkele honderden gezinnen per jaar. Wat als je alleenstaand ouder bent, of wat als je meerdere jonge kinderen hebt, hoe doe je dat? Hoe organiseer je dat?.

Ten vierde: De oorlogszuchtige taal van onze regering en de NAVO die ze richting Rusland bezigen, het land wat verantwoordelijk is voor 40% van alle gas dat aan de EU geleverd wordt, het land waar we al eeuwenlang handel mee drijven. Wat als Rusland onze dreigementen en sancties zat is en de levering van gas staakt, wat dan? Hoeveel gas gaan ze dan nog meer uit Groningen en de rest van het Noorden halen?

Dit zijn onderwerpen waar wij ons de komende tijd behoorlijk al onze energie in zullen steken, voor de mensen nu en voor de mensen in de toekomst.

Onze regering in Den Haag kan veel beweren en beloven. Wij zijn Groningers. Wij zijn nuchter, betrouwbaar en geduldig. Maar de dag is gekomen dat we moeten zeggen: Stop! Tot hier en niet verder!

Wij geloven niet meer in de beloftes van de overheid….. de grens is nu bereikt!

Die boodschap moet naar Den Haag. Laten we die boodschap met zijn allen gaan brengen. We vragen niet langer aandacht of dat ze afspraken nakomen, we eisen dat ze afspraken nakomen.

Wie gaat er mee naar Den Haag!

Met een strijdbare groet,

Bestuur SP Westerkwartier.

Reactie toevoegen

U bent hier